THE 2-MINUTE RULE FOR AşıLAMA Mı TüP BEBEK MI

The 2-Minute Rule for Aşılama mı Tüp Bebek mi

The 2-Minute Rule for Aşılama mı Tüp Bebek mi

Blog Article

Bazı merkezlerde lokal anestezi ile yapılırken çoğu zaman sedasyon anestezisi ile hasta uyutulur. Bu hastanın isteğine göre de değişebilir.

Gebelik oluşabilmesi advertisementına yapılan bu uygulamaların başarı oranlarında farklılık bulunmaktadır. Bu farklılığın en önemli nedeni, aşılama yönteminde yumurta ve spermin birleşmesi ve döllenmenin doğal sürecine bırakılmasıdır.

Bu sebepten dolayı doktor lawnımına başvuran çok eş vardır. Bir doktor tarafından muayene edilip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuçlar çiftlerle paylaşılır. Eğer sonuçlardan sonra her iki tarafta da bir sorun yoksa bu genelde nedeni bilinmeyen bir kısırlık olarak biliniyor. Eğer kısırlık teşhisi konulduysa, çiftlere çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabiliyor.

Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta hiçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.

Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için anestezi gerekmemektedir. Embriyo transferi ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Embriyolar çok ince bir kateter yardımıyla rahim içine transfer edilir.

Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere lawnımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.

İncelenen sperm hücreleri özel tekniklerle bir hazırlık aşamasından geçirilerek aşılamaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlem titizlikle uygulanması gereken bir işlemdir ve mutlaka bu alanda uzman embriyologlar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.

Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.

Tedavinin ilk adımında aşılama yönteminde olduğu gibi yumurtalıkların Polycystic Ovary Syndrome gelişimini uyarmaya yönelik çeşitli tedaviler uygulanır.

Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır? two. Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır?

Çok sayıda çift için tüp bebek aşamaları arasında en heyecan verici olanlardan biri de yumurtaların toplanmasıdır. Kısaca OPU olarak adlandırılan bu işlem çatlatma iğnesinin yapılmasının üzerinden 36 saat geçtikten sonra yapılıyor.

Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Bu examination, kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.

Tüp bebek işlemi genellikle birkaç hafta sürer ve başarı oranı %30 ile %fifty arasında değişebilir. Ancak bu oran, kadının yaşı, genel sağlık durumu ve sperm kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir​.

I) Anne veya baba adayında genetik challenge varsa Çiftlerden birinde bilinen  bir genetik dilemma varsa embriyolara genetik…

Aşılama işlemi karmaşık bir işlem değildir. Kişiye usual muayene pozisyonunda uygulanabilmesinin yanında spermlerin anne adayının rahmine enjekte edilmesi için PCOS kullanılan kateterin ince olması sebebiyle ağrısız da bir işlemdir.

Report this page